Kokosové pusinky

01.11.2011  |  zhlédnuto : 2551x  |  komerční sdělení

 
Kokosové pusinky Pro většinu z nás by Vánoce nebyly těmi pravými Vánocemi, kdybychom si nemohli zamlsat na vánočním cukroví. A jak již to tak bývá, každý z nás má jiný jazýček. Někdo dává přednost vanilkovým rohlíčkům, jiný rumovým kuličkám, další kokosovým pusinkám.

 

Kokosové pusinky připomínají malé sněhové obláčky, které se při vložení do úst pomalu rozpouští. Přidaný kokos dodává pusinkám na lahodnosti, ale také výjimečné voňavosti. Můžete si připravit kokosky sněhobílé, nebo máčené v hořké či mléčné čokoládě, případně ještě posypat barevnými perličkami. Chuti a fantazii se meze rozhodně nekladou.

Kokosové pusinky

Na rozplývající se kokosové pusinky budete potřebovat 2 bílky, 100g cukru krupice, 100g kokosu. Kromě toho, pokud budete chtít kokosové pusinky ozvláštnit, můžete si připravit čokoládovou polevu mléčnou, hořkou, bílou a cukrové perličky.

Základem úspěchu, aby se pusinky povedly, je precizní ušlehání bílků. Bílky si dejte do mísy a chvíli šlehejte elektrickým šlehačem. Za chvíli k bílkům přidejte polovinu cukru a šlehejte tak dlouho, dokud nedocílíte hustého ušlehání. Následně přidejte druhou polovinu cukru a šlehejte tak dlouho, než se začnou dělat malé špičky. To je znamení, že jste dosáhli té správné konzistence ušlehaných bílků. Poté do ušlehaných bílků přidejte kokos. Ovšem pozor, jen ho jemně v bílcích promíchejte.

Připravte si plech, který vyložíte pečícím papírem a vymastíte trochou másla. Z připravené hmoty na kokosky tvořte za pomoci dvou lžiček či zdobičky malé kopečky. V případě, že použijete lžičky, tak je vždy před uděláním nového kopečku, namočte do vody. A to z důvodu, aby se Vám na nich nelepil sníh.

Jakmile máte plech plný kokosek, vložte do předem vyhřáté trouby. A zde nastává druhý důležitý krok, vedle samotného šlehání, a to správné upečení. Kokosky se pečou, ovšem spíše stylem sušení. Kokosky tak pečte opravdu na nejnižším možném stupni. Ideální je rozmezí mezi 100 až 120°C. Cílem je, aby kokosky nebyly upečené do zlatova, ale zůstaly i po upečení bílé.

Tip pro upečení kokosových pusinek

Abyste měli jistotu, že se Vám podaří kokosky správně upéci a ne přepéci, tak se do jejich přípravy pusťte ráno, nebo večer. Kokosky vložte do trouby na dobu cca půl hodiny, a pak troubu vypněte. Kokosky nechte v troubě pak až do večera, nebo do rána.

Tento způsob můžete využít, pokud máte pouze jeden plech kokosek, nebo Vaše trouba umožňuje pečení i ve více patrech naráz.

Skladování kokosových pusinek

Upečené kokosové pusinky naskládejte do papírové krabice s víkem. Krabici pak dejte na místo, kde je chladno, například sklep či balkon nebo lodžie.

I když je možné si v dnešní době zakoupit vánoční cukroví hotové v celé řadě prodejen, přeci jenom domácí cukroví je domácí cukroví. A kromě toho, vůně právě připravovaného cukroví, která se line celým domem, je neopakovatelná a zvěstuje, že se blíží vánoční čas. Pokud to tedy jenom jde, udělejte si alespoň pár kousků domácího cukroví. Vždyť nemusíte soutěžit se sousedkou, či kolegyněmi v práci, kolik která letos upeče druhů cukroví. Mělo by platit, že kvalita je lepší než kvantita. Ostatně, stát x hodin nad cukrovím by nikoho nebavilo.


 

 

Sdílejte tento článek prostřednictvím sociálních sítí:


Přidej komentář
Titulek
Jméno
Komentář

Maximálně 1000 písmen

Přepis textu
z obrázku

Do formuláře prosím přepiště dvě slova, která vidíte na obrázku