Recept na utopence - utopenci

31.08.2008  |  zhlédnuto : 38937x  |  komerční sdělení

 
Recept na utopence - utopenci Utopenci - recept. Tip na ohnivé utopence. Lák na utopence. Recept na utopence. Suroviny na utopence. Postup nakládání utopenců. Recept na čertovy buřty. Postup přípravy - čertovy buřty.

 

Utopenci - recept

Ingrediencena utopence

1,5 kg kabanosu nebo 8 špekáčků, 3 cibule, ocet, sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Máte-li rádi nakládaný česnek, klidně si jej k utopencům dopřejte.

Postup- utopenci

Špekáčky nebo kabanos oloupejte, v případě kabanosu jej pokrájejte na větší špalíčky. Rozkrájejte je podélně na půlky, cibuli nakrájejte na kolečka. Do pětilitrové čisté zavařovací lahve naskládejte špekáčky a prokládejte je plátky cibulí. Obsah zalijte ještě horkým lákem, přidejte bobkový list a zavíčkujte. Celofánem a gumičkou sklenici dobře uzavřete. Alespoň týden nechejte utopence uležet, aby získaly tu správnou chuť.

  • Sedm dní a sedm nocí vyžadují utopenci na to, aby se správně uležely a získaly požadovanou chuť. Dobře uležené jsou pak výbornou pochoutkou k pivu, ale lze je použít také do salátů jako zdravější variantu.

Tip na ohnivé utopence

Pokud toužíte po pikantnějších utopencích, můžete do jednotlivých vrstev přidat feferonky nebo chilli papričky.

Lák na utopence

Vodu svařte s octem, přidejte koření (vše kromě bobkového listu), půlku cibule a trochu oleje. Podle chuti můžete přidat i cukr. Vše 10 minut povařte a odstavte. Nechejte mírně vychladnout a přeceďte.

Recept na utopence II

Do pětilitrové láhve od okurků

Suroviny na utopence

  • 2 kg méně tučných špekáčků
  • 1.75 kg cibule
  • 600 ml octa
  • 1250 ml vody
  • 5 polévkových lžic soli - 120g
  • 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g
  • 3/4 polévkové lžíce cukru - 10g
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 3 bobkové listy
  • na špičku nože chilli

Postup nakládání utopenců

Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice.
Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.

Recept na čertovy buřty

Suroviny na čertovy buřty

  • 10 až 12 špekáčků
  • 3 velké cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 láhev ostrého kečupu
  • 1/2 litru černého piva
  • sušená nebo čerstvá feferonka
  • sádlo
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy - čertovy buřty

  • Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a rovnoměrně ji poklademe na dno pekáčku.
  • Špekáčky oloupeme překrojíme podélně na polovinu a ještě nařízneme oba konce. Pokládáme je přeříznutou stranou do pekáče. Nakrájíme feferonku a vložíme jí do mezer mezi špekáčky. Obsah pekáčku opepříme a mírně osolíme. Hustě posypeme cibulí nakrájenou na "céčka" a jemně nasekaným česnekem.
  • Lžičkou nabereme sádlo a vložíme jej do všech čtyř rohů pekáčku. Na horní vrstvu cibule nalejeme kečup. Celý obsah potom polejeme 2/3 černého piva.
  • Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 200 °C 30 minut.
  • Podáváme s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem.

 

 

Sdílejte tento článek prostřednictvím sociálních sítí:


Přidej komentář
Titulek
Jméno
Komentář

Maximálně 1000 písmen

Přepis textu
z obrázku

Do formuláře prosím přepiště dvě slova, která vidíte na obrázku