Masová roláda

11.10.2011  |  zhlédnuto : 3016x  |  komerční sdělení

 
Masová roláda Zkombinujeme-li omáčku, přílohu (knedlíky, rýži, brambory) a plněnou masovou rolku, dostaneme lahodnou variaci chutí. S masovou roládou si přijdou na své jak milovníci masa, tak omáček, prostě všichni, kteří jsou na pořádné, vydatné jídlo.

 

Masovou roládu je možné připravit z rozličného masa. Záleží na konkrétním receptu. Ovšem, nejčastěji se setkáte s masovou roládou z kuřecího, vepřového a hovězího masa.

Masovou roládu, jako takovou, je možné připravit v celku, jako velký plát masa nebo také jako jednotlivé masové rolky.

A k masové roládě se hodí prakticky jakákoli příloha. Takže, pokud nejste zrovna příznivcem „nadýchaného nic“, tj. knedlíků, můžete si k roládě uvařit těstoviny, brambory, ale také rýži.

Masová roláda z mletého masa

Masovou roládu je možné vyhotovit nejen z plátků masa, ale také z masa mletého. Někdo může znát tento recept pod „sekanou“.

Na masovou roládu budete potřebovat 1kg mletého hovězího masa, 100g šunky, 100g anglické slaninky, 2 vejce, 100g tvrdého sýra, drcený kmín, petrželka, sůl, plnotučnou hořčice, máslo na vymazání pekáčku.

Mleté maso osolte, rozprostřete ho na potravinářskou folii a vytvořte z něj jednolitý „plát“ masa. Připravte si nádivku: smíchejte vajíčka se strouhaným sýrem, petrželkou, solí a udělejte omeletu. Plát masa potřete plnotučnou, nebo gurmánskou hořčicí, na vrch dejte plátky slaniny, poté připravenou omeletu, pak plátky šunky. Nyní plát masa za pomocí potravinářské folie sviňte do rolády. Roládu opatrně přesuňte na vymaštěný pekáč a pečte v předem vyhřáté troubě. Během pečení podlévejte vodou, aby se roláda nepřipekla a nespálila.

K masové roládě na tento způsob se hodí uvařené brambory, opečené brambory, hranolky. Masová roláda chutná teplá i studená.

Kuřecí roláda plněná bylinkami

Na kuřecí roládu budete potřebovat jedno celé kuře, bylinky (petrželku, oregano, bazalku), 3 vejce, uzené maso, klobásu, rohlík, mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek.

Nejprve si připravíme nádivku. Rohlík nakrájejte na kostičky, smíchejte ho s rozšlehaným vajíčkem, mlékem, na kostičky pokrájenou klobásou a uzeným. Přidejte dva žloutky, nasekané bylinky, dochuťte muškátovým oříškem, solí, pepřem. Nakonec jemně vmíchejte sníh ze dvou bílků.

Kuře si vykostěte, osolte ho a naplňte předem připravenou nádivkou. Kuře svažte, nebo sepněte, a to tak, aby Vám nádivka nevytekla.

Kuře dejte do vymazaného pekáčku a pečte v předem vyhřáté troubě. Ke kuřecí roládě se hodí brambory na všechny způsoby. K roládě však také můžete připravit zelí a knedlík (houskový, hrnkový).

Hovězí roláda připravená na červeném víně

Pro tento recept si připravte 500g zadního hovězího, cibuli, 3 vejce, papriku, 2dcl červeného vína,  polotučnou hořčici, vegetu, sůl, pepř.

Nejprve si opět připravíme nádivku: nakrájejte na kostičky cibuli, osmahněte ji na oleji dozlatova, přidejte vajíčka, sůl, na kostičky nakrájenou papriku a vegetu.

Plát hovězího masa omyjte, osušte a jemně vyklepejte. Poté ho posolte, opepřete a potřete plnotučnou hořčicí a předem připravenou nádivkou. Plát pak opatrně sviňte a svažte nití, nebo sepněte svorkami. Do dostatečně velkého pekáčku vlijte olej a roládu na něm opečte ze všech stran. Poté přidejte červené víno a následně vložte do předem vyhřáté trouby. Maso v troubě duste doměkka. Hotovou roládu nakrájejte a podávejte s bramborem, či rýží.

Když věnujete ženě bonboniéru s různými druhy čokoládek, nevrhne se na pochoutky bez rozmyslu. Vždy, když si vezme bonbon, nestrčí ho naráz do úst, ale nakousne ho, aby mohla prozkoumat, co se uvnitř, jaká náplň, oříšek aj., ukrývá.

Předložíte-li milovníkovi masových rolád hotový pokrm, ten zas s očekáváním rozkrojí rolku, aby zjistil, co za klobásku, zeleninku či slaninku se uvnitř rolky schovává.


 

 

Sdílejte tento článek prostřednictvím sociálních sítí:


Přidej komentář
Titulek
Jméno
Komentář

Maximálně 1000 písmen

Přepis textu
z obrázku

Do formuláře prosím přepiště dvě slova, která vidíte na obrázku